Kada, kada, kada...? Pa nikada! Vučić otkrio detalje iz Brisela i saznao koji dan je najvažniji u istoriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2021, 13:03

"Kada, kada, kada...? Pa nikada!" Vučić otkrio detalje iz Brisela i saznao "koji dan je najvažniji u istoriji"

Na poslednjem sastanku, Albanci su (Kurti i Bislimi), više puta ponovili da njih ne zanima ono što su prethodne tzv. vlade na Kosovu potpisale

Ljudi mogu da pročitaju svaki akt i svaki dokument u vezi sa dijalogom sa Prištinom, sve što su potpisivale institucije Srbije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u srpskom parlamentu, gde predstavlja izveštaj i o KiM ali i o dijalogu koji je vođen pre desetak dana u Briselu.

- Dijalog je jedini mogući okvir >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za rešavanje problema sa Prištinom. Predstavnicima EU smo u više navrata predočili da smo gotovo sve iz sporazuma ispunili, ali ono što je osnovno, Albanci nisu spremni da prihvate - rekao je Vučić.

Kako kaže, na poslednjem sastanku u Briselu uz prisustvo Lajčaka i Borelja, Albanci su (Kurti i Bislimi), više puta ponovili da njih ne zanima ono što su prethodne tzv. vlade na Kosovu potpisale, i da je za njih jedina legitimna vlada ona od 14. februara.

- Pitao sam se šta je taj 14. februar, Sveti Trifun Valentajns dej, a onda smo saznali da je najvažniji dan u istoriji čovečanstva, i da je "republika Kosovo" donela odlučujuću odluku za svoju budućnost, da on, Aljbin Kurti, preuzme odlučujuću ulogu - rekao je Vučić.

Oni su rekli da sada hoće da pregovaraju na drugi način, a to je da mi prihvatimo da je "republika Kosovo nezavisna".

- Jedina tema je bila kada ćete da priznate nezavisnost Kosova, a "poklon" od njih je da će i oni da priznaju nas. Kurti se, valjda što sam bio smiren, okrenuo prema meni i upitao pet puta: "kada, kada, kada..."? Ja sam odgovorio: Pa nikada - rekao je Vučić.

Dodao je da je situacija mnogo teža od njegovog "kada", i mog "nikada", i vaše emotivne reakcije na ovo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.