KURTIJEVOM BEZOBRAZLUKU NEMA KRAJA: Nazvao pokojnog Olivera Ivanovića ZLOČINCEM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2019, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KURTIJEVOM BEZOBRAZLUKU NEMA KRAJA: Nazvao pokojnog Olivera Ivanovića ZLOČINCEM!

Godinama su montirali proces protiv njega, zbog toga ne mogu da isključim mogućnost da su Albanci inspiratori ubistva, kaže Ivanovićeva supruga Milena Popović Ivanović

Budući mandatar za sastav vlade tzv. države Kosovo i lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti optužio je ubijenog lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića da je ratni zločinac!

Objašnjavajući zašto Ivanovića smatra ratnim zločincem, Kurti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u intervjuu za N1 rekao da je to tvrdio i bivši administrativni rukovodilac Unmika Bernar Kušner u svojoj knjizi, a "on je dobro poznavao situaciju jer je bio šef Unmika 2000. godine".

- Ivanović je bio među čuvarima mostova. On nije krio da je bio u paramilitarnim jedinicama - naveo je Kurti.

Udovica Olivera Ivanovića Milena Popović Ivanović kaže da su Albanci Olivera, dok je bio živ, lažno optuživali da je ratni zločinac i da on nije mogao da veruje da se takve stvari njemu dešavaju dok je bio utamničen.

- Godinama su montirali proces protiv njega, zbog toga ne mogu da isključim mogućnost da su Albanci inspiratori ubistva. Ovo potvrđuje sve ono što govorim od samog početka i skrećem pažnju javnosti na to. Kad govorim o ubistvu, uvek se osvrnem na tri i po godine koje je Oliver nepravedno proveo u pritvoru. Svi oni koji su Albance isključivali kao ubice, posle Kurtijeve izjave imaju realniju sliku o tome ko su Albanci i na šta su spremni. Znam kakvu je golgotu i medijski linč Oliver preživeo od Albanaca u zatvoru, njegovo ubistvo posmatram isključivo u tom kontekstu - kaže Ivanovićeva.

Potpredsednica GI SDP Ksenija Božović ističe da bi volela da to što Kurti tvrdi - i dokaže.

- Od njega očekujem da, pošto je rekao da će se baviti kriminalom i korupcijom, utvrdi ko je ubio Olivera i da kosovske institucije počnu da rade na otkrivanju drugih ubistava i ratnih zločinaca - rekla je Božovićeva.

Takođe, stranački funkcioneri i Oliverovi najbliži saradnici iz GI SDP uputili su najoštriju protesnu notu zbog izjave kandidata za premijera Kosova.

- Istražni i pravosudni organi Euleksa i Kosova koji su vodili postupak protiv Olivera Ivanovića nisu imali skoro nikakve dokaze, već su samo kreirali optužbe na osnovu izjava pojedinih nekredibilnih Albanaca. O tom postupku je Kurti upoznat i njegova izjava je krajnje neljudska. Podsećamo ga da je prošao 21 mesec od ubistva srpskog političara, a ubica i nalogodavaci nisu pronađeni - navodi se u saopštenju.

ŠTA?! Ako ste NEPUŠAČ - dobijete ŠEST DANA odmora više! Samo u OVOJ firmi! (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Đurić: Oliver Ivanović nije ratni zločinac, Kurti da povuče reč

Izvor: RTS, 08.Nov.2019

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da je cela Srbija zgrožena što pojedini političari u Prištini nazivaju Olivera Ivanovića ratnim zločincem. . "Oliver Ivanović nije bio ratni zločinac, Oliver Ivanović...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.