KURTI SE SASTAO SA ČOVEKOM KOJI JE BOMBARDOVAO SRBIJU: Izrazio mu zahvalnost za ulogu u oslobađanju i nezavisnost Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2022, 01:58

KURTI SE SASTAO SA ČOVEKOM KOJI JE BOMBARDOVAO SRBIJU: Izrazio mu zahvalnost "za ulogu u oslobađanju i nezavisnost Kosova"

Sreli su se u Španiji

Premijer privremnih prištinskih institucija Aljbin Kurti sastao se danas tokom posete Španiji sa generalnim sekretarom NATO iz vremena agresije na SR Jugoslviju 1999. Havijerom Solanom i izrazio mu zahvalnost "za ulogu u oslobađanju i nezavisnost Kosova", saopštila je vlada u Prištini.

Precizira se da je Kurti Solani zahvalan zbog dva, kako se kaže, odlučujuća momenta za Prištinu: navodnog "oslobođenja" 1999. i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proglašenja nezavisnosti 2008. godine, kada je bio visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost EU.

Iz Kurtijevog kabineta kažu da je Solanino iskustvo "dragoceno za Kosovo i nezaboravno za narod Kosova", prenosi Koha.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.