KOSOVSKI MINISTAR POLICIJE ŠETA SEVEROM KOSOVA: Svečlja obišao snage bezbednosti lažne države

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2022, 10:08

KOSOVSKI MINISTAR POLICIJE ŠETA SEVEROM KOSOVA: Svečlja obišao snage bezbednosti lažne države

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institutcija Dželjalj Svečlja, kako je naveo, bio je u redovnoj poseti opštinama na severu pokrajine, gde se sastao s pripadnicima policije i Kfora, ocenivši da je situacija u tim opštinama mirna i stabilna.

Svečlja je na Fejsbuku napisao da će Priština "sprovesti pravedne i zakonite odluke koje su u skladu s Ustavom" tzv. Kosova.

- Institucije će nastaviti da obezbeđuju slobodno kretanje za sve građane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bez razlike, u skladu sa zakonima na snazi - naveo je Svečlja, koji je napisao da je u subotu bio u redovnoj poseti severnim opštinama.

- Iz brojnih sastanaka sa pripadnicima Kosovske policije i Kfora shvatili smo da je situacija u ovim opštinama mirna i stabilna. Iz ove posete videli smo iz prve ruke da uspešno ispunjavaju svoje obaveze u sprovođenju zakona, održavanju mira i obezbedivanju trajne stabilnosti kao našeg zajedničkog cilja - napisao je on.

Svečlja je u subotu izjavio da će od 1. septembra početi sprovođenje odluke vlade u Prištini o ličnim kartama i preregistraciji vozila sa srpskim tablicama na severu KiM.

Svečlja je rekao da se nada da 1. septembra, kada počne sprovođenje te odluke, neće biti tenzija na severu KiM, ali je dodao da postoje indicije da bi to moglo da se desi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svečlja: Situacija na severu Kosova mirna i stabilna

Izvor: Danas, 21.Avg.2022

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja ocenio je danas da je situacija u opštinama na severu Kosova mirna i stabilna.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.