KOSOVO - SRBIJA: Posvađani ruski fanovi našli ZAJEDNIČKI jezik (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2022, 19:04

"KOSOVO - SRBIJA": Posvađani ruski fanovi našli ZAJEDNIČKI jezik (VIDEO)

Razmirice su bacili u drugi plan.

Navijači ruskih fudbalskih klubova Rubina i Ufe nisu bili u dobrim odnosima, ali se ispostavilo da imaju nešto zajedničko, a to je podrška srpskom narodu!

Naime, na utakmici tamošnje druge lige pristalice tima iz Kazanja započeli su skandiranje "Kosovo je Srbija", da bi im se gosti iz Ufe ekspresno pridružili. Jedni su uzvikivali "Kosovo", a drugi su uzvraćali sa "Srbija". Povod su, najverovatnije, nedavna dešavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u južnoj srpskoj pokrajini o kojima su tamošnji mediji izveštavali iz minuta u minut, a što je nateralo navijače da na svoj način podrže srpsku stranu.

A torcida do Rubin Kazan canta "Kosovo é Sérvia" durante a partida contra o FK Ufa pela segundona do campeonato russo. pic.twitter.com/SZDsI2hz28

— Brigada Do Levante (@BrigadaDoLevant) August 1, 2022

Inače, Rubin i Ufa su prošle sezone ispali iz najvišeg ranga takmičenja i sada su u drugoj ligi, s ambicijama da se već dogodine vrate u elitu. To nije prvi put da ruski navijači ističu podršku Srbiji zbog dela otete teritorije. Najčešće to čine pristalice Zenita iz Sankt Peterburga, ali i moskovskih velikana Spartaka i CSKA. Dva kluba, zapravo, imaju bratske odnose s delijama i grobarima i neretko se na tribinama srpskih stadiona mogu videti njihova obeležja. Takođe, treći klub iz glavnog grada Rusije - Dinamo, odnosno njihovi fanovi, pobratimljeni su sa pristalicama OFK Beograda - "Plavom unijom".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.