KFOR i dalje o akciji ROSU, još jedan odgovor

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR i dalje o akciji ROSU, još jedan odgovor

"Kosovska policija je odgovorna za svoje akcije, kada je reč o sprovođenju zakona, a ja sam tokom intervjua za TV Prvu rekao da je svako bio informisan."

To je za "Danas" rekao Vinčenco Graso, portparol KFOR, i dodao da to znači da je ta informacija bila ranije obelodanjena, ali ne od KFOR-a.

On je dodao i da KFOR u ime drugih ne može da daje informacije i precizira da nije bilo nikakvog razloga da se reaguje na policijsku akciju, sprovedenu u cilju smanjenja stope >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kriminala, što svima ide u korist.

"Ova operacija je sprovedena u različitim opštinama na Kosovu, ne samo na severu, njen rezultat je hapšenje pojedinih policajaca i civila različite nacionalnosti, i stoga nije bilo nikakve međuetničke konfrontacije", kaže Graso.

On precizira da je KFOR nadgledao akcijui i da je, kao treći u nizu nadležnih za bezbednost - kosovska policija, UNMIK, pa KFOR, procenio da njegova intervencija nije potrebna.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije da je portparol KFOR-a Vinčenco Graso najnovijom izjavom potvrdio da KFOR nije obavestio Beograd o tome šta se sprema i događa.

Graso je tada rekao da je o akciji hapšenja na severu KiM bio obavešten svako ko čita novine.

Pročitajte još:

Neverovatno objašnjenje KFOR-a: Juče malo tenzija, svi sve znali, mi se ne mešamo... VIDEO

Vučić o izjavi iz Kfora: Nisu neutralni, ne govore istinu, ne javljaju se na telefon

Sada KFOR odgovara Vučiću: Ko god je čitao vesti pre 10 dana, bio je obavešten o akciji ROSU

Vučić: Svako izmišlja šta god mu padne na pamet, sve je jasno nakon izjave Grasa
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.