Jovanović: Kosovo je specijalan slučaj za razgovor o promeni granica

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Sep.2018, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Kosovo je specijalan slučaj za razgovor o promeni granica

Predsednik Liberalno demokratske stranke (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je da ideja promene granica na Balkanu generalno nije dobra, ali da je Kosovo "specijalan slučaj" i da bi trebalo dozvoliti da se iznesu predlozi o kojima će racionalno da se razgovara.

"Generalno, promena granica nije dobra. To je jedan od principa koji je osnov bezbednosne politike. Međutim, hajde da dozvolimo mogućnost da pred nas izađu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa nekakvim racionalnim objašnjenjem pa da o tome razgovaramo", rekao je Jovanović za podgoričku Pobjedu.

On je dodao da je Kosovo specijalni slučaj, i da region treba da bude veći saveznik u renju kosovskog pitanja, jer i reperkusije po region sigurno postoje, ali i da u regionu mora biti prihvačeno da bez stabilne i mirne Srbije nema mira.

"Kad čitava regija bude shvatila da nema nacionalnog pitanja koje se može rešiti bez slaganja drugih država i nacija onda možemo govoriti o evropskom Balkanu", ocenio je Jovanović.

Jovanović je ocenio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "učvrstio poziciju" u odnosu na "onaj deo Srbije koji bi ostavio pitanje Kosova da još decenijama bude ključno za razvoj i za bilo koju vrstu napretka".

"Ako stavimo sa strane za mene neprihvatljive stavove o značaju Miloševića i njegovoj liderskoj veličini, ne smemo zaboraviti da je ipak ovo trenutak kada je i taj najtvrđi deo naše javnosti uvideo da jedino u dogovoru i miru možemo tražiti rešenje za Kosovo", rekao je lider LDP-a.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Jovanović: Kosovo je specijalan slučaj za razgovor o promeni granica

Izvor: Beta, 16.Sep.2018

Predsednik Liberalno demokratske stranke (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je da ideja promene granica na Balkanu generalno nije dobra, ali da je Kosovo "specijalan slučaj" i da bi trebalo dozvoliti da se iznesu predlozi o kojima će racionalno da se razgovara."Generalno, promena granica nije dobra....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.