Još jedan slučaj koronavirusa u srpskim sredinama na KiM

Izvor: B92, 25.Apr.2020, 21:26

Još jedan slučaj koronavirusa u srpskim sredinama na KiM

Na teritoriji Kosova i Metohije u većinski srpskim sredinama registrovan je jedan novi slučaj koronavirusa.

Time je ukupan broj obolelih od početka pandemije u srpskim sredinama na Kosovu dostigao 88, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Novi slučaj kovida 19 registrovan je u Leposaviću, naveo je Ðurić u dnevnom iveštaju o korona virusu objavljenom na Instagramu.

Do sada je u srpskim sredinama na KiM izlečeno 36 pacijenata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od korona virusa, dok je pet osoba preminulo.

Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (35), Zvečana (22), Leposavića (12), Zubinog Potoka (19). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (11), Studentski centar Kosovska Mitrovica (31), KC Kragujevac (3), KBC ''''Dr Dragiša Mišović'''' Beograd (2).

"U opštinima Gnjilane, Istok i Zvečan nabavili smo i distribuirali neophodne lekove i hranu građanima. U Leposaviću smo uspešno odgovorili na 173 zahteva za nabavku lekova i hrane, takođe smo obišli i 12 romskih porodica u selu Kamen i pet albanskih porodica u selima Šal?ska Bistrica, Košutovo i Ceranja i podelili im pakete pomoći", navodi Ðurić.

Kancelarija za KiM je u Opštini Zubin Potok obezbedila 50 paketa pomoći za porodice ratnih vojnih invalida i ratnih veterana.

"U opštini Kosovska Kamenica nabavili smo i podelili lekove i pakete pomoći za 152 porodice. U Gračanici za 50 socijalno ugroženih porodica i danas smo obezbedili hranu i lekove", dodaje Ðurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.