Još jedan odgovor Kurtiju: SL ne juri kosovsku vladu, ali bez nas ne možete

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan odgovor Kurtiju: SL ne juri kosovsku vladu, ali bez nas ne možete

Kosovska Mitrovica -- Predstavnici Srpske liste ne jure u kosovsku vladu, ali zakoni su jasni - da vlada bez SL nije moguća, poručio je danas potpredsednik SL Dalibor Jevtić.

Jevtić je za RTS rekao da je stabilnost primarni cilj na Kosovu i Metohiji i najavio da će o daljem delovanju danas razgovarati sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem.

"Zakoni su vrlo jasni. Srpska lista je pobednik izbora unutar srpske zajednice i kao takva ima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekskluzivno pravo da bude deo institucija", rekao je Jevtić.

Jevtić je naveo da Srpska lista ne trči da bude deo vlade nego da gleda šta je interes srpskog naroda.

"Mi ćemo na ovu temu i na druge teme i danas biti u prilici da razgovaramo sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, i predočićemo ono što je važno, kako bi zajednički doneli odluku o našem budućem delovanju", naveo je Jevtić.

Jevtić je ocenio da poruke koje šalje Kurti ne ohrabruju i da predstavljaju povratak u devedesete.

"Biće interesantno videti način na koji će on kao budući predsednik vlade delovati. Jedno je biti predsednik partije koja ima tako radikalne stavove kao što ima 'Samoopredeljenje', drugo je kada budete predsednik vlade, pa u toj vladi imate one koji drugačije misle od vas", smatra Jevtić.

Kada je reč o reciprocitetu koji je Kurti najavio, Jevtić je naveo da niko ne zna šta to znači i koliko će to uticati na odnose.

"Takse se moraju ukinuti, ali ako sada uvodite neke mere koje gospodin Kurti najavljuje to znači da ćemo doći u situaciju koja će možda biti teža u odnosu na same odluke oko taksi", kazao je Jevtić.

Kaže i da Kurtijeve izjave ne ohrabruju nastavak dijaloga u Briselu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kosovski Srbi neće u Vladu koja ne poštuje volju srpskog naroda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2019

Politički predstavnici kosovskih Srba zaključili su, na današnjem sastanku sa direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, da neće učestvovati u bilo kakvoj prištinskoj vladi ili u koaliciji koja ne prihvata legitimnu volju srpskog naroda, koji se 96 odsto opredelio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.