Jevtić: Napadi pokazuju zašto proces povratka Srba stagnira

Izvor: RTS, 02.Okt.2018, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevtić: Napadi pokazuju zašto proces povratka Srba stagnira

Najnoviji napadi na Srbe u selu Grabac u opštini Klina jasno pokazuju zašto nema boljih rezultata u procesu povratka Srba na KiM, izjavio je potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić.
Jevtić je u saopštenju naveo da se takvim incidentima šalje poruka da ne postoji spremnost da se obezbede uslovi za povratak Srba, kao i da je jasno da napadači i dalje smatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je Kosovo mesto gde Srbi ne treba da žive, što je, kaže, žalosno.

"Učestale krađe u Novom Brdu, krađa stoke u Plemetini, serija krađa u Velikoj Hoči, govori nam da postoji jasna namera da se Srbi zastraše, napuste svoja imanja. Šalje se i jasna poruka da svi oni koji imaju nameru da se vrate, nisu dobrodošli", naveo je Jevtić.
Od nadležnih institucija zatražio je hitno otkrivanje počinilaca, ali i da se ozbiljnije bave zaštitom Srba, posebno u povratničkim mestima.
Jevtić je apelovao na Srbe da ostanu u svojim kućama, poručivši im da nisu sami i da će "ministarstvo uvek biti tu da im pomogne".
"Kosovsko društvo ne može ići napred, sve dok svi narodi koji na Kosovu žive ne budu imali potpunu sigurnost i bezbednost, a sve dotle dok se ne zada ozbiljan udarac onima koji incidente čine imaćemo prepreke na putu ka stvaranju bolje budućnosti", zaključio je Jevtić.
Nepoznate osobe noćas su obile i opljačkale najmanje 10 kuća u selu Grabac, u opštini Klina, a tom prilikom napadnuta i 88 godina stara Ilinka Nešić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jevtić: Pronađena neeksplodirana bomba u Osojanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2018

Kosovski ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić rekao je danas da je ispred Omladinskog centra u Osojanu bačena bomba, koja nije eksplodirala i zatražio hitnu reakciju kosovske policije i međunarodne zajednice povodom učestalih napada na Srbe na Kosovu i Metohiji...Prema njegovim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.