Jeremić: Vučić je slab karakter, neće izdržati pritisak

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jan.2019, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Vučić je slab karakter, neće izdržati pritisak

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da veruje da je 2019. godina prelomna, kako za razrešenje kosovskog pitanja, tako i za smenu vlasti u Srbiji.

- Vučić je karakterni slabić koji ne može da izdrži čak ni malo čvršći pogled, a kamoli neki ozbiljniji pritisak. Biće potrebno političke mudrosti i diplomatske umešnosti da bi se unutrašnja i međunarodna dimenzija aktuelnih dešavanja pretočila u kombinovani pritisak, no kada se to desi, Vučić će se pogubiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i pasti sa vlasti - rekao je Jeremić.

On je istakao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće na nasilan način pokušati da uguši proteste, jer zna da postoji velika verovatnoća da se to nasilje okrene protiv njega.

- Vučić je danas diktator koji je na vlasti pokrao stotine milione evra, i ima mnogo više da izgubi nego u svojim radikalskim danima, kada je bio obična isfrustrirana golja. Zato ne verujem da će se s tim kockati - dodao je Jeremić.

Jeremić je dodao da Vučić namerava da na zahteve demonstranata odgovori raspisivanjem prevremenih izbora, ali pod svojim uslovima.

- Vučiću su potrebni izbori, jer ne sme da potpiše sporazum o razgraničenju s Albancima, a da se pre toga ne pokrije narodnom voljom. On će od građana tražiti mandat za nekakav "istorijski mi" pokušavajući da ga lažno predstavi kao jedinu alternativu ratu. Ako mu to dopustimo, nepovratno ćemo se kao narod odreći dela državne teritorije, Kosovo će postati član UN-a, i neće više biti prepreka za stvaranje Velike Albanije - poručio je predsednik Narodne stranke.

- Posle promene vlasti od Srpske napredne stranke neće ostati ništa. SNS je i formiran zarad vlasti. Njihove članove ne veže nikakva ideologija, već samo kratkoročni interes. Sigurno je da će njihov kraj biti neslavan - zaključio je Jeremić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Jeremić: Ova godina je prelomna za rešenje kosovskog pitanja ali i za smenu vlasti u Srbiji

Izvor: Beta, 11.Jan.2019

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da je 2019. prelomna, kako za razrešenje kosovskog pitanja, tako i za smenu vlasti u Srbiji.Jeremić je u intervjuu magazinu "Tabloid" ocenio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće na nasilan način pokušati da uguši gradjanske proteste u zemlji,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.