Jeremić: Nije tajna,Vučić pregovara o razgraničenju...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Nije tajna,Vučić pregovara o razgraničenju...

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Toni Bler na sastancima sa visokim svetskim zvančnicima u Ujedinjenim nacijama razgovaraju o modalitetima međunarodno pravne formalizacije kosovske nezavisnosti i razgraničenju, kao jednom od tih modaliteta.

Jeremić je, na skupštini stranke povodom dve godine njenog rada, rekao da "to nije tajna".

''Govori se o razgraničenju, a zapravo se raspravlja samo gde treba da prođe granica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da li će Bujanovac, Medveđa i Preševo ostati sa ove ili one strane granice'', rekao je Jeremić na skupštini u Sava centru, na kojoj se između ostalog, biraju predsednik i potpredsednik stranke, članovi Glavnog odbora i drugih stranačkih tela.

Posledica razgraničenja bilo bi članstvo tzv. Kosova u UN, kaže Jeremić i navodi da se NS protivi svakom aktu koji bi značio otuđenje Kosova i Metohije i afirmaciju tzv. Kosova u međunarodnim institucijama.

On i stranka se, naveo je, zalažu za pomirenje naroda koji žive na ovim prostorima i za to da se, kako je naveo, ''ispregovara rešenje koje bi za sve koji žive na Balkanu, a posebno na Kosovu i Metohiji, život učinilo manje nepodnošljivim".

Sumirajući rezultate dvogodišnjeg rada NS, Jeremić je kazao da je ta partija postala "najrazgranitija politička organizacija u Srbiji", iako su on i članovi stranke, kaže, bili izloženi ''medijskoj demonizaciji'' i da je on jedini opozicioni lider koji nije mogao da se pojavi ni na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Drugoj redovnoj skupštini NS prisustvovali su i članovi Predsedništva Nikola Jovanović, Sanda Rašković Ivić, Siniša Kovačević, Čedomir Antić, Zdravko Ponoš...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jeremić na skupštini Narodne stranke: Vučić u UN pregovara o razgraničenju KiM

Izvor: Blic, 03.Nov.2019

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Toni Bler na sastancima s visokim svetskim zvanIčnicima u Ujedinjenim nacijama razgovaraju o modalitetima međunarodno pravne formalizacije kosovske nezavisnosti i razgraničenju, kao jednom od tih modaliteta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.