Jeremić: Ako u Crnoj Gori prođe zakon protiv SPC, to će se dogoditi i na KiM

Izvor: Beta, 27.Jan.2020, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Ako u Crnoj Gori prođe zakon protiv SPC, to će se dogoditi i na KiM

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je večeras da će se, ako u Crnoj Gori „prođe“ Zakon o slobodi veroispovesti, koji ugrožava Srpsku pravoslavnu crkvu, ubrzo isto ponoviti i na Kosovu i Metohiji.„Ako država Srbija ostane pasivna povodom događaja u Crnoj Gori, vlast u Prištini će krenuti istim putem kao i ona u Podgorici, čak i pre eventualnog potpisivanja sporazuma o ’razgraničenju’, kojim bi se Srbija trajno odrekla Kosova i Metohije“, rekao je Jeremić na svetosavskoj tribini „Sloboda i identitet: Crna Gora i Srbija“, održanoj u opštini Stari grad.Jeremić je naveo da su događaji u Crnoj Gori veoma opasni po očuvanje srpskog identiteta ne samo u toj susednoj državi, nego i u celom regionu.Predsednik Narodne stranke je naveo da su predsednici Srbije i Crne Gore Aleksandar Vučić i Milo Đukanović „saučesnici“ koji imaju zajednički interes – blisko partnerstvo u organizovanom kriminalu na Balkanu i šire, kao i zajedničkog neprijatelja – mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne Crkve Amfilohija, koji se pokazao kao veoma uticajan.„Srpska vlast na međunarodnom planu nije učinila baš ništa da poboljša položaj srpske crkve i spreči donošenje spornog zakona, a mogla je vrlo lako. Vučić je u ovoj situaciji mogao u roku od sedam dana da dođe do svih ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Ako u Crnoj Gori prođe zakon protiv SPC, to će se dogoditi i na KiM

Izvor: Danas, 28.Jan.2020, 00:23

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je večeras da će se, ako u Crnoj Gori „prođe“ Zakon o slobodi veroispovesti, koji ugrožava Srpsku pravoslavnu crkvu, ubrzo isto ponoviti i na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na Danas...

Đukanović: Zloupotrebama vere žele da sruše Crnu Goru

Izvor: Danas, 28.Jan.2020

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da se zloupotrebama verskih osjećanja gradjana želi srušiti Crna Gora i pozvao gradjane da ne budu deo tog "ludačkog pokreta" i odbacio ocene da se Zakon o slobodi veroispovesti donosi zarad valorizacije turističkih objekata.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.