Jahjaga: Kosovo bi moglo da primi izbeglice iz Sirije

Izvor: Blic, 03.Sep.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga: Kosovo bi moglo da primi izbeglice iz Sirije

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je od nadležnih organa Kosova zatražila da sagledaju mogućnosti da i Kosovo primi jedan broj izbeglica iz Sirije, izjavio je njen portparol Arber Vlahiu.

- Predsednica Jahjaga je prošle nedelje zatražila od ministra rada i socijalnog staranja Arbana Abrašija da se sagledaju sve mogućnosti i kapaciteti i proceni da li je Kosovo spremno da se solidariše sa izbeglicama koji napuštaju Siriju - izjavio je Vlahiu za agenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Beta.

Kosovska predsednica je zatražila da se izvrši procena, imajući u vidu i sva ograničenja i resurse koji postoje i da posle konsultacija sa međunarodnim faktorom na Kosovu o tome odluči, imajući u vidu raspoloženje građana Kosova da se pomogne izbeglicama iz Sirije.

Prethodno je portal gazetablic.com, pozivajući se na svoje izvore, pisao da je Jahjaga zatražila da se u bivšim kampovima Kfora na Kosovu obezbedi smeštaj za oko 3.000 izbeglica iz Sirije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo se sprema za prihvat izbeglica iz Sirije

Izvor: B92, 03.Sep.2015

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je od nadležnih organa Kosova zatražila da sagledaju mogućnosti da i Kosovo primi jedan broj izbeglica iz Sirije..."Predsednica Jahjaga je prošle nedelje zatražila od ministra rada i socijalnog staranja Arbana Abrašija da se sagledaju sve mogućnosti i kapaciteti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.