JEZIVO DIVLJAŠTVO ALBANACA NA UTAKMICI U AUSTRALIJI: Napadnute tribine sa Srbima, ima i teško povređenih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2021, 11:49

JEZIVO DIVLJAŠTVO ALBANACA NA UTAKMICI U AUSTRALIJI: Napadnute tribine sa Srbima, ima i teško povređenih!

Albanski navijači su ponovo napali srpske navijače i uzvikivali "Kosovo je Albanija"

Na fudbalskoj utakmici australijske treće Premijer lige Viktorije između "Belih orlova" i "Nort Sanšajna" dogodio se incident u kojem su albanski navijači napali srpske.

Duel "Belih orlova" i "Nort Sanšajna", koji je završen rezultatom od 3:3 trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da bude spektakl pred dobro popunjenim tribinama u Kizborou, a pretvorio se, prenose frankfurtske "Vesti“, u skandal u režiji pristalica albanskog kluba sa severa Melburna.

Posledica nereda koji su izazvali albanski huligani je jedan teže povređeni mladić među navijačima srpskog kluba, nekoliko lakše povređenih i značajna materijalna šteta na automobilima na klupskom parkingu.

U više navrata, pristalice Nort Sanšajna su provocirale skandiranjem "Kosovo je Albanija", kao i raznih drugih parola i uvreda.

Tokom utakmice, navode "Vesti“, brojniji navijači "Belih orlova" nisu nasedali na provokacije i izbegnuti su veći incidenti.

Međutim, čim je označen početak utakmice, usledila je razmena žestokih uvreda s obe strane, a zatim su Albanci zasuli kamenicama srpski "sektor“ na stadionu.

Više osoba je lakše povređeno, a jedan 16-godišnjak je odmah prevezen u hitnu pomoć, pošto je zadobio povrede na glavi od kamenica.

- Momak je na trenutak izgubio vid i bio je očigledno uzdrman zbog velikog kamena koji ga je pogodio u glavu. Odveli smo ga da mu se ukaže pomoć i on se na sreću uspešno oporavlja-  rekao je "Vestima“ predsednik Orlova Dalibor Šaula.

Uprava našeg kluba je predosetila da bi moglo doći do incidenta na ovoj utakmici i pre toga je kontaktirala kolege iz Sanšajna.

- Želeli smo da budemo sigurni da će oni komunicirati sa njihovim navijačima i da će im skrenuti pažnju na ponašanje. Takođe smo kontaktirali policiju i upozorili ih da bi ovo mogla da bude utakmica visokog rizika. Iz tog razloga smo angažovali tri puta više redara nego na drugim utakmicama-  objasnio je Šaula.

Takođe su fizički odvojili albanske od srpskih navijača i omogućili pristalicama gostujućeg tima da prvi napuste stadion, pre nego što ostala publika bude počela da izlazi, kako bi se izbegli mogući incidenti ispred Sportskog centra i na ulici.

- Preduzeli smo apsolutno sve mere predostrožnosti, ali očigledno je da neke ljude i dalje treba obrazovati i naučiti da takvo antisocijalno ponašanje jednostavno ne može više da prođe. Ovo je jedina utakmica visokog rizika koju imamo ove sezone, jer svi ostali rivali i njihovi navijači poštuju svoje suparnike- naglasio je Šaula.

Policijska patrola je bila na licu mesta i izveštaj koji su sačinili biće upućen Fudbalskom savezu Viktorije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SRPSKI NAVIJAČI NAPADNUTI U AUSTRALIJI: Albanci skandirali ‘Kosovo je Albanija’!

Izvor: HotSport.rs, 20.Apr.2021

Sve se dešavalo na meču između srpskih Belih Orlova i albanskog Nort Sanšajna u Melburnu. Na fudbalskoj utakmici australijske treće Premijer lige Viktorije između Belih Orlova i Nort Sanšajna rezultat je bio 3:3, ali je ostao u senci jer se desio veliki incident u kojem su napadnuti srpski navijači...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.