Izveštaj: Američki vojnik mrtav na Kosovu

Izvor: B92, 07.Jul.2020, 08:19

Izveštaj: Američki vojnik mrtav na Kosovu

Vašington -- Američki Sekretarijat za odbranu saopštio je da je 20.godišnji pripadnik američke vojske, koji je služio u mirovnoj misiji na Kosovu, izgubio život.

Kako prenosi Glas Amerike, prema izveštaju, vojnik Aleksander Blejk Klas, iz Vilamine u saveznoj dravi Oregon, stradao je 4. jula u kampu Novo Selo kod Vučitrna, u incidentu koji nije bio deo oružane akcije.

Sekretarijat za odbranu objavio je da se incident istražuje, ali nije objavio detalje o smrti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pripadnika Nacionalne garde Oregona, čija je jedinica stigla na KiM početkom marta ove godine.

Trenutno, manje od 4.000 vojnika, od kojih je oko 640 iz SAD, služi na KiM, u misiji koju predvodi NATO, navodi Glas Amerike.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.