Izjava poznatog svetskog glumca razbesnela Albance: Srbi su VEKOVIMA na  KOSOVU, a onda su proterani

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2017, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izjava poznatog svetskog glumca razbesnela Albance: Srbi su VEKOVIMA na KOSOVU, a onda su proterani

Podrška iz sveta

Poznati holivudski glumac Tom Henks izjavio je juče u emisiji kablovske stanice „E!” da je Kosovo oduvek bilo srpsko i da će jednog dana Srbi uspeti da vrate svoju zemlju.

DŽABA DVOSTRUKI ARŠINI EU: Kosovo neće moći da postane pravno nezavisno, kao ni Katalonija

Govoreći o snimanju filma o istorijatu nastanka izraelske države, u produkciji Stivena Spilberga, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tom Henks je uporedio Jevreje sa stradanjem kosovskih Srba.

- Jevreji su za vreme Drugog svetskog rata doživeli holokaust, a da ne govorim šta im se sve dešavalo stotinama godinama ranije. I pored svega toga, nikada nisu gubili veru u svoje korene i nadu da će vratiti svoju zemlju, pa su se ceo jedan milenijum pozdravljali sa ’Dogodine u Jerusalimu’. Sličan slučaj imamo i danas kada je reč o Kosovu - izjavio je poznati oskarovac.

- Na Kosovu su nekada živeli Srbi, podizali manastire i imali svoje kraljeve, a onda su došli Albanci i proterali Srbe. Krajem 20. veka na Srbe su padale i NATO bombe, ali oni i dalje ne žele da priznaju da je Kosovo samostalna država i govore „Kosovo je Srbija”, poput nekada Jevreja, koji su se na kraju ipak vratili u svoju zemlju, pa možda to bude slučaj i sa Srbima - zaključio je Henks.

Malo je poznato da je Tom Henks pravoslavne veroispovesti. Grčkoj pravoslavnoj crkvi je prišao 1988. godine, posle ženidbe s Ritom Vilson.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.