Izetbegović:Delovima BiH ne može biti kompenzovan dogovor o KiM

Izvor: B92, 09.Avg.2020, 14:34

Izetbegović:Delovima BiH ne može biti kompenzovan dogovor o KiM

Bakir Izetbegović izjavio je da ne veruje da će se "među Srbima" naći lider koji će potpisati nezavisnost Kosova, i ocenio da bi to "otvorilo apetite prema BiH"

Lider bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) i potpredsednik Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je da ne veruje da će se "među Srbima" naći lider koji će potpisati nezavisnost Kosova, i ocenio da će se, ako se to ipak desi, kako je rekao, "otvoriti apetiti prema BiH i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će se tražiti kompenzacija za Srbe i Srbiju".

Izetbegović je u intervjuu za Radio Sarajevo rekao da Beograd i Republika Srpska treba da se ostave aspiracija da delovima BiH bude kompenzovan eventualni dogovor o Kosovu i Metohiji.

On je ponovio optužbe da je i na KiM i u Bosni i Hercegovini srpska strana i srpska vojska počinila zločine i etnička čišćenja. Prema njegovoj oceni, srpska strana je u Bosni i Hercegovini Dejtonskim sporazumom dobila i previše.

"Sve preko toga bi neumitno vodilo u nove konflikte i scenario koji sigurno ne treba nikome, narocito ne bosanskim Srbima. Genocid ne može i neće biti nagrađen nezavisnošćcu", rekao je Izetbegović.

On je dodao da Srbi, Hrvati i Bošnjaci u BiH žive zajedno vekovima i da im realno ne mogu biti bliži ljudi sa one strane granice, koje i ne poznaju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Republika Srpska 'odgovor započetom ponavljanju jasenovačkog genocida'

Izvor: Beta, 09.Avg.2020

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, izjavio je danas da "Republika Srpska nije poklon, ona je nastala kao srpski odgovor započetom ponavljanju jasenovačkog genocida".Vulin je tako odgovorio na izjavu lidera Stranke demokratske akcije i potpredsednika Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.