Istraga o ubistvu Ivanovića, Priština nudi razmenu informacija

Izvor: RTS, 19.Jan.2018, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga o ubistvu Ivanovića, Priština nudi razmenu informacija

Kosovski tužilac Šućri Sulja, koji vodi istragu o ubistvu Olivera Ivanovića, najavio je da će u ponedeljak biti objavljeni prvi rezultati istrage, uključujući snimke sigurnosnih kamera, detalje o zapaljenom automobilu kao i forenzičke dokaze, javljaju kosovski mediji. Priština je, putem Interpola, prosledila zahtev Beogradu za saradnju i razmenu informacija, kaže zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Intenzivno radimo na istrazi ubistva Olivera Ivanovića. Očekujemo da će rezultati istrage u vezi sa snimcima sigurnosnih kamera, pregleda vozila i forenzički izveštaj biti objavljeni u ponedeljak", rekao je kosovski tužilac Šućri Sulja.

Sulja je naveo i da će u izveštaj biti uključene i izjave svedoka.
U međuvremenu, zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević rekao je da je kosovska policija otvorena za saradnju radi rasvetljavanja ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića.
Radojević je, u izjavi za Radio Kosovo 2, program na srpskom jeziku, rekao da je kosovski MUP tim povodom, putem Interpola, prosledio zahtev Srbiji za saradnju i razmenu informacija.
Ovo je najnovija u nizu izjava političara iz Prištine koji, navodno, nude saradnju srpskim državnim organima u rasvetljavanju ubistva, ali se sve te ponude odnose isključivo na razmenu informacija, a ne na učešće u istrazi, što je Beograd tražio.
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj sinoć je rekao da Euleks i Unmik nisu nadležni da odobre srpskim organima učešće u istrazi o ubistvu Ivanovića. Istakao je da je za takvu dozvolu isključivo nadležna Priština, a da on nalog za to nije dao.
Radojević napominje da je do sada već ispitano više svedoka.
"Trenutno, policija radi na analizi dokaza i prikupljenog materijala sa lica mesta, takođe se radi i na obradi video-nazora koji je prikupljen sa mesta uviđaja. MUP je spreman na saradnju sa svim službama koje mogu da pomognu u rasvetljavanju ovog ubistva. U tom smislu, kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova je preko kancelarije Interpola u Prištini uputilo zahtev MUP-u Srbije za dobijanje određenih informacija koje bi pomogle u rasvetljavanju ovog zločina", rekao je Radojević.
Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u utorak ispred sedišta stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Ivanović je pogođen sa šest metaka, a policija je tokom istrage pronašla zapaljeni automobil "opel astra" koji su, navodno, koristili napadači.
Kosovska policija ponudila je 10.000 evra za informacije o ubistvu.
Srpska policija je zatražila da učestvuje u istrazi.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da nema iskrene želje prištinskih vlasti da se na slučaju ubistva Ivanovića radi najprofesionalnije moguće i istakao da je potpuno nelogično odbijanje Prištine da organi iz Srbije pomognu u istrazi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Istraga o ubistvu Ivanovića, prvi rezultati u ponedeljak

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jan.2018

Tužilac Šućri Sulja, koji u Kosovskoj Mitrovici vodi istragu u ubistvu Olivera Ivanovića, najavio je da će u ponedeljak biti objvljeni prvi rezultati istrage, uključujući snimke sigurnosnih kamera, detalje o zapaljenom automobilu kao i forenzičke dokaze, javljaju mediji u Prištini...- Intenzivno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.