“Ispravnost mog stava o razgraničenju potvrđuje to što su zapadne sile protiv te ideje”

Izvor: 011vodič.com, 08.Nov.2019, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Ispravnost mog stava o razgraničenju potvrđuje to što su zapadne sile protiv te ideje”

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ponovio je danas da se zalaže za razgraničenje sa kosovskim Albancima, navodeći da ispravnost tog stava potvrđuje to što su protiv razgraničenja „sve velike sile Zapada koje su priznale Kosovo, Hrvatska, Crna Gora, Albanija, svi bošnjački političari u Sarajevu“.
„Razgraničenje je moj lični stav a ne stav Aleksandra Vučića ili Vlade Srbije. Ako su protiv razgraničenja sve velike sile koje su priznale nezavisnost Kosova, Albanija, >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Hrvatska, Crna Gora, svi bošnjački političari u Sarajevu, meni to govori da sam u pravu“, kazao je Vulin za televiziju 02.

Komentarišući kritike povodom nabavke novog naoružanja za potrebe Vojske Srbije, ministar je kazao da Srbija nema pretenzije ni prema kome na Balkanu ali da kao vojno neutralna zemlja mora da bude snažna kako bi mogla da odbrani sebe.
„Niko neće doći da nam pomogne u slučaju nevolje kao što niko nije došao ni 1999. godine. Onaj ko se ne raduje jačanju srpske države i vojske ne želi mir na Balkanu. Jedino kad srpska država i njena vojska budu dovoljno jaki, neće doći do nevolja na Balkanu“, kazao je Vulin.

The post “Ispravnost mog stava o razgraničenju potvrđuje to što su zapadne sile protiv te ideje” appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.