Ima li Amerika novi stav prema dijalogu Kosova i Srbije?

Izvor: VOA, 13.Feb.2021, 01:21

Ima li Amerika novi stav prema dijalogu Kosova i Srbije?

Pritisci, iskušenja i neprijatnosti – termini su koje su državni zvaničnici Srbije koristili tumačeći deo čestitke američkog predsednika Džozefa Bajdena, upućene povodom Dana državnosti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, o međusobnom priznanju Kosova i Srbije kao modusa za rešenje spora dve strane. Da li se i šta promenilo u američkom tumačenju poželjnog epiloga višedecenijskog spora dve strane – što je identifikovano u političkoj i društvenoj javnosti Srbije?
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petritsch: Ne vidim svetlo na kraju tunela na Balkanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Feb.2021

Siguran sam da će normalizacija odnosa na kraju podrazumevati neku vrstu priznanja Kosova od strane Srbije, kaže za Radio Slobodna Evropa (RSE) Volfgang Petrič (Wolfgang Petritsch), bivši izaslanik EU za Kosovo i visoki predstavnik za BiH, komentarišući nedavno pismo Džoa Bajdena (Joe Biden) Aleksandru...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.