IZRAEL POZVAO TAKOZVANO KOSOVO DA OTVORI AMBASADU: Netanjahu se raduje, dok Kurti preispituje tu opciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2021, 18:30

IZRAEL POZVAO TAKOZVANO KOSOVO DA OTVORI AMBASADU: Netanjahu se raduje, dok Kurti preispituje tu opciju

Pokret Samoopredeljenje na čelu sa Aljbinom Kurtijem razmatra da li je moguće da uspostave diplomatske odnose sa državom Izrael

Predsedniku Pokreta Samoopredeljenje Aljbinu Kurtiju mnogi lideri uputili su čestitke povodom pobede na izborima 14.februara, među njima je i čestitka izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

U čestitki koju je Netanjahu 17. februara, uputio Kurtiju, pozdravio je sporazum o uspostavljanju diplomatskih odnosa, rekavši da se nada novoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << etapi u razvoju odnosa između Kosova i Izraela.

Netanjahu, između ostalog, pominje otvaranje kosovske ambasade u Jerusalimu, i navodi da će pozvati Kurtija na otvaranje ambasade, uprkos činjenici da je Pokret Samoopredeljenje najavio da će preispitati odluku o otvaranju te ambasade u Izraelu
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.