INTERPOL KRIJE INFORMACIJE! Mutne radnje u vrhu policijske organizacije, ko gura lažnu državu ka članstvu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2019, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INTERPOL KRIJE INFORMACIJE! Mutne radnje u vrhu policijske organizacije, ko "gura" lažnu državu ka članstvu?

Iako Priština tvrdi da su se gotovo sve članice Izvršnog komiteta Interpola saglasile da se zahtev za prijem tzv. Kosova razmatra na predstojećoj Generalnoj skupštini u Čileu, u sedištu Interpola kažu da će se dnevni red tog zasedanja utvrditi tek u oktobru.

Dnevni red 88. Generalne skupštine Interpola preliminarno je razmatran u junu, ali je ostala nepoznanica da li je tom prilikom postojala većina da se u njega uvrsti i zahtev Prištine za prijem.

List navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je pitao Interpol kako su tada pojedinačno glasale zemlje članice Izvršnog komiteta Interpola, ali da nije dobio konkretan odgovor iz sedišta svetske policijske organizacije u Lionu.

- Izvršni komitet će odobriti dnevni red 88. Generalne skupštine na svom sledećem sastanku u oktobru. Zatim se o dnevnom redu glasa na Skupštini, tako da u ovoj fazi ne možemo da pružimo više informacija.

IK Interpola, inače, ima 13 članova i u njemu su predstavnici Alžira, Rusije, Argentine, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Francuske, Brazila, Moldavije, Angole, Nigerije, Holandije i predsedavajuće Koreje, dok su mesta Amerike i Azije upražnjena. Od njih, sedam ne priznaje tzv. kosovsku državnost.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će naša zemlja lobirati do samog glasanja u Santjagu, u kom od 15. do 18. oktobra zaseda GS, ali je ukazao i da prema pravilima IK, kandidatura Kosova može biti predstavljena kao informacija što znači da svaka država u bilo kom trenutku, pre zasedanja GS, može da kandiduje tu temu i da zahteva da se učlanjenje tzv. Kosova u tu organizaciju stavi na dnevni red.

Zasad je neizvesno i hoće li delegacija Prištine biti prisutna na zasedanju, jer je domaćin Čile, zemlja koja ne priznaje Kosovo. Kada se pre dve godine GS Interpola održavala u Kini, koja takođe ne priznaje Kosovo, predstavnicima Prištine nisu bile odobrene vize da bi došli na ovaj skup. Svesni da neće imati potrebnu većinu na GS, Kosovo je te 2017. povuklo zahtev da se glasa o njegovom prijemu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.