I Sami Ljuštaku dobio poziv za Specijalni sud

Izvor: RTS, 11.Dec.2018, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Sami Ljuštaku dobio poziv za Specijalni sud

Nakon što je krajem prošle nedelje bivši komandant Operativne zone OVK za Lab i bivši poslanik kosovske skupštine Rustem Mustafa Remi pozvan da pred Specijalnom sudom 14. januara da izjavu, pozivi iz Specijalnog suda stigli su i šefu vojnog suda OVK Sokolju Dobruni, kao i Nazifu Mehmetiju, koji je poznat kao "Komandant Dini", i bivšem komandantu OVK Samiju Ljuštakuu.
Šef vojnog suda OVK Sokolj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dobruna je pozvan da se 12. decembra pojavi u Specijalnom sudu za ratne zločine.

Dobruna je u emisiji Presing na T-7 rekao da ne zna u kom je svojstvu pozvan da se pojavi pred sudom, ali da ga je "slovenska kancelarija" Specijalnog tužilaštva uputila to da uradi.
Dobruna je kazao i da OVK nije počinila nikakav zločin, ali da će on sarađivati sa sudom.
"Nazif Mehmeti, poznat kao 'Komandant Dini', pozvan je da dâ izjavu 22, 23. i 24. januara", izjavio je za portal Lajmi njegov advokat Tahir Recaj.
Prvi je poziv za Specijalni sud dobio Rustem Mustafa, poznat i po ratnom nadimku "Komandant Remi", koji je tokom rata predvodio jedinice u zoni oko Podujeva.
Prištinski mediji su potom javili da su istražitelji Specijalnog suda ispitali i Astrita Šabanija, nekadašnjeg pripadnika OVK koji se već nalazi u zatvoru.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Albanski teroristi padaju! Posle Remija, upućeni NOVI POZIVI Suda za ratne zločine

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2018

Nakon što je krajem prošle nedelje bivši komandant Operativne zone takozvane Oslovodilačke vojske Kosova za Lap i bivši poslanik Skupštine Kosova Rustem Mustafa Remi pozvan da pred Specijalnim sudom 14. januara da izjavu, pozivi iz Specijalnog suda su stigli i šefu vojnog suda tzv. OVK Sokolju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.