Humanitarna organizacija Svi za Kosmet organizuje Vaskršnju akciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 08:45

Humanitarna organizacija "Svi za Kosmet" organizuje Vaskršnju akciju

Humanitarna organizacija "Svi za Kosmet" iz Beograda pokrenula je novu Vaskršnju akciju, koja traje do 30 aprila. Plan je da se da pomogne socijalno ugroženoj porodici Petković, manastiru Gračanica i Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji. Cilj akcije je sakupljanje 20.000 evra, pa iz organizacije pozivaju sve ljude dobre volje da učestvuju svojim prilogom, koliko su u mogućnosti. U subotu je prikupljanje pomoći na Trgu slobode a novac se može uplatiti i na žiro račun.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Uplate su moguće na dinarski račun 285-2295090000074-05, slanjem SMS poruke (1 na 4030, 100 dinara) i Pejpalom hoszkbg@gmail.com.

Dijaspora je takođe uključena u ovu akciju, a informacije o načinu uplate i linkovima mogu se pronaći na sajtu organizacije. Spisak donatori dostupan je takođe na sajtu, kaoi detaljan opis namene akcije.

U sklopu akcije biće organizovan i humanitarni štand na Trgu slobode u Novom Sadu, u subotu 24. aprila od 12 do 19 sati.

U metohijskom selu Suvo Grlo sa svojom sedmočlanom porodicom, od čega četvoro dece, živi domaćin Slavko Petković. Organizaciji se obratio sa molbom da mu se pomogne u kupovini mašina za obradu zemlje.

Manastir Gračanica, čuvena srednjevekovna svetinja kralja Milutina, u postupku je pokretanja manastirske ekonomije. U pitanju su štale za uzgoj krava, svinja, kokošaka nosilja, a u planu su i ovce i koze.

Narodna kuhinja Majka devet Jugovića jedna je od najvažnijih ustanova za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji. Kod njih se hrani preko 2200 korisnika, a taj broj samo raste.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.