Hoti stavio tačku na priču u vezi sa Visokim Dečanima

Izvor: B92, 16.Avg.2020, 15:00

Hoti stavio tačku na priču u vezi sa Visokim Dečanima

Priština -- Kosovski premijer Avdulah Hoti zatražio je da se obustave radovi na putu Dečani - Plav koji se nalaze na zaštićenom području manastira Visoki Dečani.

U saopštenju kosovske vlade, koje prenosi Kosovo Onlajn kaže se da premijer Hoti ceni vitalni značaj ovog puta za građane, međutim, potrebno je poštovanje važećeg zakonodavstva koje je usvojila Skupština Kosova, kao i odluke Ustavnog suda Kosova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Imajući u vidu značaj tog puta na ekonomiju i kvalitet života stanovnika opštine Dečani, Hoti podržava preispitivanje svih zakonskih i praktičnih mogućnosti na terenu za završetak ovog puta koji povezuje Kosovo i Crnu Goru", navedeno je u saopštenju.

Hoti istakao je punu posvećenost vlade i naroda Kosova u očuvaju i poštpvanju verskih objekata kao zajedničku vrednost bogatog duhovnog nasleđa Kosova, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hoti zahteva obustavu radova u blizini Visokih Dečana

Izvor: RTS, 16.Avg.2020

Kosovski premijer Avdulah Hoti zatražio je obustavu radova na putu Dečani-Plav koji prolazi kroz područje manastira Visoku Dečani, zakonski proglašenog zaštićenom zonom. . U saopštenju kosovske vlade navodi se Avdulah Hoti ceni vitalan značaj ovog puta za građane,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.