Hoti se usprotivio odluci da se Vučiću zabrani ulazak na tzv. Kosovo

Izvor: B92, 26.Nov.2020, 15:14

Hoti se usprotivio odluci da se Vučiću zabrani ulazak na tzv. Kosovo

Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti izjavio je da samo premijer može da iznosi zvanične stavove.

On je time reagovao na izjavu ministarke spoljnih poslova Meljize Haradinaj Stubla da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću neće biti dozvoljen ulazak na tzv. Kosovo dok se ne izvini za zločine.

Hoti je rekao da izjava Haradinaj Stuble nije zvanični stav Vlade i ponovio da on zastupa stavove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlade, a ne pojedini ministri, prenosi portal Reporteri.

"Poštujemo sporazume i zalažemo se za slobodno kretanje, radimo na zatvaranju svih otvorenih pitanja sa Srbijom, ali ponekad su neka pitanja vrlo osetljiva. Svaki zahtev za posetu rešavaće se u kontekstu osetljivosti. Zastupam zvanične stavove Vlade, koordinišem pitanja sa relevantnim ministrima", rekao je Hoti.

On je kazao da je primio prismo specijalnig izvestioca EU za dijalog Miroslava lajčaka, kao i da je u stalnom kontaktu sa njim.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hoti protiv odluke da se Vučiću zabrani ulazak na Kosovo

Izvor: Blic, 26.Nov.2020

Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti izjavio je da samo premijer može da iznosi zvanične stavove, reagujući time na izjavu ministarke spoljnih poslova Meljize Haradinaj Stubla da predsedniku Srbije Aleksandru Vučičhu neće biti dozvoljen ulazak na Kosovo dok se ne izvini za zločine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.