Hoti ponovio: Kurti ima svu dokumentaciju

Izvor: B92, 11.Maj.2021, 15:22

Hoti ponovio: Kurti ima svu dokumentaciju

Bivši premijer Kosova Avdulah Hoti kaže da je pri primopredaji dužnosti, Aljbinu Kurtiju i njegovom kabinetu prosledio materijal iz procesa dijaloga sa Srbijom.

Naime, potpredsednik vlade Besnik Bisljimi pre šest dana je u izveštaju pred parlamentarnim Odborom za spoljne poslove izjavio da od Hotijeve vlade nisu dobili gotovo nikakvu dokumentaciju vezano za dijalog.

Hoti je na Fejsbuku napisao da mora da ponovi i da objasni da je još 30. aprila objavio potpuno pojašnjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u vezi sa dostavljenim materijalima novom premijeru Kosova.

"Sva dokumenta o dijalogu predata su aktuelnom premijeru prilikom predaje dužnosti. U toj fascikli su se našli sledeći dokumenti: Položaj Republike Kosovo u dijalogu sa Srbijom – Detaljan izveštaj na 29 stranica o hronologiji svih dešavanja u vezi sa dijalogom, samiti, sastanci na visokom nivou u Briselu, sastanci koordinatora za dijalog, posete posrednika za dijalog u Prištini, komunikacija sa opozicijom, koordinacija sa Vašingtonom, sastanci sa ambasadorima Kvinte i ambasadorima EU u Prištini u vezi sa dijalogom i izvršenim pripremama", napisao je Hoti.

Napomenuo je da je aktuelni premijer dobio sve informacije o svim zbivanjima u procesu dijaloga.

"Otvoren sam za saradnju i spreman sam da pružim dodatne informacije o ovom procesu dok sam bio premijer Kosova", napisao je Hoti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hoti izlistao spisak dokumenata koje je predao Kurtiju o dijalogu sa Beogradom

Izvor: Danas, 11.Maj.2021

Bivši premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je danas da je svom nasledniku na toj funkciji Aljbinu Kurtiju prilikom primopredaje dužnosti pre dva meseca predao sva dokumenta koja se tiču dijaloga sa Beogradom, prenosi Kossev.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.