Hodžaj o taksama: Interesi Kosova su isti kao i američki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžaj o taksama: Interesi Kosova su isti kao i američki

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj rekao je da cilj uvođenja taksi na robu iz centralne Srbije nije bio da Kosovo na taj način dobije priznanje Srbije , jer to, kako kaže, nije realno, već da se Srbija ekonomski ošteti.

"Cilj je bio da se Srbija ekonomski ošteti... mi nismo imali logiku - uvešćemo taksu, i tako dobiti priznanje od Srbije", rekao je on na RTV Dukađin, a prenosi "Telegrafi".

Da je to lako, uradili bismo to još 2008. (uvođenje takse >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u razmenu za priznanje), rekao je Hodžaj i dodao da odnosi Prištine sa Beogradom "nisu bilateralni problemi, već je to međunarodna tema".

Hodžaj navodi i da nije dobro da Priština očekuje da će takse doneti priznanje i da je ideja taksi bila da se "zaustavi agresivna kampanja Srbije".

"U vreme kada je taksa bila uvedena, to je bila ispravna odluka, i ta taksa je definitvno povredila Srbiju. Ono što uvek treba da imamo u vidu, jeste to da taksa ili bilo koja druga odluka, ne treba da bude takva da povređuje naše odnose sa SAD ili EU", istakao je on i dodao da interesi Kosova ostaju samo na papiru bez podrške Amerike.

"Taksa treba da ostane na snazi onoliko dugo koliko predstavlja interese Kosova, a istovremeno, interesi Kosova su isti kao i američki. Ne možemo da imamo velike geopolitičke interese ako nemamo američku podršku. Mi možemo da imamo takve interese, ali bi oni ostali slovo na papiru", zaključio je Hodžaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinajev zamenik: Uvođenjem taksi hteli smo da ekonomski OŠTETIMO SRBIJU

Izvor: Blic, 17.Jan.2019

Cilj uvođenja taksi na robu iz centralne Srbije nije bio da Kosovo na taj način dobije priznanje Srbije jer to nije realno, već da se Srbija ekonomski ošteti, rekao je Enver Hodžaj, zamenik kosovskog premijera Ranuša Haradinaja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.