Hodžaj: Stogodišnji sukob sa Srbijom biće rešen do naredne godine

Izvor: Večernje novosti, 08.Nov.2018, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžaj: Stogodišnji sukob sa Srbijom biće rešen do naredne godine

Zamenik premijera tzv. Kosova Enver Hodžaj izrazio je očekivanje da će do naredne godine biti potpisan pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije Zamenik premijera tzv. Kosova Enver Hodžaj izrazio je danas očekivanje da će do naredne godine biti potpisan pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije. "Mi očekujemo da će obavezujući sporazum rešiti stogodišnji sukob, ali bez međusobnog priznanja neće biti sporazuma", >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kazao je Hodžaj za RTK. On je ocenio da će sporazum obuhvatiti sva pitanja, uključujući i razgraničenje.PROČITAJTE JOŠ: Hodžaj: Zašto da verujemo EU u vezi sa dijalogom? "Srbija treba da razjasni sa kim se graniči. Naš stav, i kao Demokratske partije Kosova, je vrlo jasan. U ovoj fazi ne treba da ulazimo u epilog dijaloga, već moramo da vidimo kakva su očekivanja sledećeg proleća", kazao je Hodžaj. Zamenik premijera Kosova je dodao da će se u narednoj rundi dijaloga u Briselu razgovarati o deset tema. "Mi kao Kosovo treba da vidimo o čemu treba i o čemu ne treba razgovarati u Briselu. Mi smo kao Vlada Kosova uočili da nismo imali jedinstvo u dijalogu. To je proces koji prevazilazi mandat jedne vlade", rekao je Hodžaj i dodao da 2019. godine "Evropa može izgledati sasvim drugačije".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hodžaj: Pravno obavezujući sporazum sa Srbijom biće potpisan do naredne godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2018

Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj izrazio je danas očekivanje da će do naredne godine biti potpisan pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije..."Mi očekujemo da će obavezujući sporazum rešiti stogodišnji sukob, ali bez međusobnog priznanja neće biti sporazuma",...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.