Izvor: RTS, 06.Avg.2020, 23:04

Hiseni očekuje sporazum za 12 meseci ili neuspeh dijaloga

Koordinator kosovske vlade u dijalogu Skender Hiseni izjavio je da su zapadne sile pružile mogućnost Prištini i Beogradu da u narednih 12 meseci postignu sporazum ili će proces pomirenja potpuno da propadne.
"U roku od 12 meseci očekujemo sporazum sa obostranim priznanjem ili će ceo ovaj proces da propadne. Sve na međunarodnoj sceni govori o trenutku koji Kosovo i Srbija moraju da ugrabe kako bi napredovali. Svako odugovlačenje je neuspeh", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je Hiseni prištinskoj TV "Klan".

"Ne znam da li je Srbija to razumela, ali ako namerava da se integriše u EU, trebalo bi", rekao je koordinator kosovske vlade. 
Kaže da je na političkoj sceni na Kosovu neophodno jedinstvo da bi se postigao sporazum sa Beogradom, i da se ne protivi tome da se Demokratska partija pridruži aktuelnoj koaliciji.
Pozvao je i pokret Samoopredeljenje da imenuje zvaničnika za dijalog.
"Dijalog sa Srbijom ne može da se nastavi bez parlamentarne većine. Postoji akutna potreba za što širim političkim konsenzusom. Moramo da izađemo jednim glasom u Briselu, verujem i u Vašingtonu", rekao je Hiseni.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hiseni: Sporazum za godinu dana ili će proces propasti

Izvor: Beta, 06.Avg.2020

Kosovski koordinator za dijalog sa Srbijom Skender Hiseni izjavio je večeras da će sporazum sa Srbijom biti postignut za 12 meseci ili će proces pomirenja potpuno propasti.Hiseni je na prištinskoj TV Klan Kosova rekao da će se u tom periodu ili postići sporazum o medjusobnom priznavanju Kosova...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.