Havisto: Neprihvatljive takse, ali i lobiranje Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2019, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Havisto: Neprihvatljive takse, ali i lobiranje Srbije

Ministar inostranih poslova Finske Peka Havisto istakao je danas u Beogradu da su neprihvatljive ogromne takse koje je uvela Priština, ali i da lobiranje Srbije za povlačenje priznanja negativno utiče na proces pronalaženja rešenja kosovskog pitanja.

Havisto je, na zajedničkoj konferenciji sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, rekao da je njegova zemlja spremna na sve načine da pomogne dijalogu Beograda i Prištine, ističući daje za to važna dobra volja svih strana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Prištini sam preneo da su ogromne takse na srpsku robu neprihvatljive, rekao je Havisto, a vama prenosim da se lobiranje za povlačenje priznanja negativno odražava na nastavak dijaloga.

Izrazio je nadu da će se dijalog moći uskoro da se nastavi i uverenje da će EU u tome moći da pomogne.

Naglasio je da Finska podržava proširenje EU i da smatra da treba nastaviti proces, te da se nada i da će tokom predsedavanja Finske EU napredovati i evropsko približavanje Severne Makedonije i Albanije, što, kako je dodao, zavisi od mnogo faktora.

"Za nas je važno da Zapadni Balkan bude uključen u evropsku saradnju. Taj region nije izvan Evrope. Vaša uloga je važna u EU.Podržavam evropsku saradnju i smatram da je Srbija važna komponentna u njoj", istakao je on.

Havisto,je povodom predstojećih izbora u Srbiji kazao da je i sam bio deo opozicije, i da smatra da je njena uloga u demokratiji značajna i izrazio očekivanja da će mnoge preporuke ODIHR biti uključene u izborni proces.

Preneo je da je sa Dačićem razgovarao i o ulozi civilnog društva i mladima, koji su važni za budućnost zemlje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Havisto: Neprihvatljive takse, ali i lobiranje Srbije

Izvor: RTS, 01.Okt.2019

Ministar inostranih poslova Finske Peka Havisto istakao je danas u Beogradu da su neprihvatljive ogromne takse koje je uvela Priština, ali i da lobiranje Srbije za povlačenje priznanja negativno utiče na proces pronalaženja rešenja kosovskog pitanja. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.