Haradinaj raspustio komisiju za demarkaciju sa Crnom Gorom

Izvor: RTS, 11.Sep.2017, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj raspustio komisiju za demarkaciju sa Crnom Gorom

Novi kosovski premijer odmah je, po stupanju na mesto šefa vlade, raspustio komisiju za demarkaciju granice sa Crnom Gorom i postavio Špejtima Bulićija na mesto šefa budućeg tima koji će se baviti tim problemom, javljaju mediji u Prištini.
"Premijer Ramuš Haradinaj predložio je vladi da raspusti komisiju za demarkaciju granice sa Crnom Gorom i ovlastio Špejtima Bulićija da formira tim koji će se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << baviti demarkacijom", navodi se u saopštenju Haradinajevog kabineta.

Raspuštanje ove komisije bilo je prilično očekivano s obzirom na ozbiljan sukob koji su tokom procesa demarkacije imali Haradinaj i sada već bivši šef komisije Murat Meha.
Tokom jedne od sednica te komisije, Haradinaj je bacao geografske mape po kancelariji i teško optuživao Mehu da radi protiv interesa Kosova.
Iako je demarkacija granice sa Crnom Gorom ključni zahtev EU za dobijanje viznih olakšica, Haradinajeva Alijansa za budućnost Kosova bila je žestoki protivnik dogovora koji su pre tri godine potpisali Hašim Tači i tadašnji crnogorski ministar spoljnih poslova Igor Lukšić.
Taj dogovor, zbog otpora Haradinajeve partije i pokreta Samoopredeljenje, nikada nije verifikovan u kosovskom parlamentu, a revizija sporazuma o demarkaciji bilo je jedno od glavnih predizbornih obećanja Ramuša Haradinaja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nož zamenio olovkom pa donosi odluke: Haradinaj raspustio komisiju za demarkaciju granice sa CG

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2017

Špejtim Bulićij na mestu šefa budućeg tima koji će se baviti ovim problemom..Novi samoproklamovani kosovski premijer odmah je, po stupanju na mesto šefa vlade, raspustio komisiju za demarkaciju granice sa Crnom Gorom i postavio Špejtima Bulićija na mesto šefa budućeg tima koji će se baviti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vlada Kosova imenovala novu komisiju za razgraničenje sa Crnom Gorom

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2017

Vlada Kosova danas je na prvoj sednici donela odluku o smeni Murata Meha sa funkcije predsednika Vladine komisije za demarkaciju granice sa Crnom Gorom i na to mesto imenovala Špejtima Bulićija...Bulići je u prošlom sazivu kosovskog parlamenta bio poslanika Demokratskog saveza Kosova, a inače se...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.