Haradinaj poziva Bahtirija da se uzdrži od izjava o otvaranju mosta

Izvor: RTS, 16.Okt.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj poziva Bahtirija da se uzdrži od izjava o otvaranju mosta

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj pozvao je predsednika opštine Južna Mitrovica Agima Bahtirija da se uzdrži od izjava o otvaranju mosta ka severnom delu grada, navodeći da most treba otvoriti za trajno, a ne na jedan dan.
"Most preko reke Ibar u Mitrovici trebalo bi otvoriti za saobraćaj zauvek, a ne samo na jedan dan", rekao je Haradinaj nakon sednice vlade u Prištini.

Poručio je Bahtiriju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se uzdrži od izjava da će most uskoro biti otvoren, uz nastup svetski poznatih pevača.
Haradinaj dodaje, da most treba da bude otvoren na obe strane i da ne treba da se desi situacija "kada na jugu slavite koncertom", a na "severu postavljaju  barikade", prenose prištinski elektronski mediji.
Glavni most preko reke Ibar u Mitrovici, nakon sukoba 1999. godine, više je bio poprište sukoba između Srba i Albanaca, nego što je povezivao dva dela grada.
Na osnovu sporazuma između Prištine i Beograda u Briselu, Evropska unija je pokrenula projekat revitalizacije mosta i potonjeg otvaranja za saobraćaj.
Datum puštanja saobraćaja preko mosta još nije određen.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.