Haradinaj: Još par trenutaka do istorijskog glasanja

Izvor: B92, 14.Dec.2018, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Još par trenutaka do istorijskog glasanja

Priština -- Kosovski premijer napisao na Fesjbuku da Prištinu samo nekoliko trenutaka deli od, kako je naveo, "istorijskog glasanja za formiranje vojske Kosova".

Obećavamo, kaže Haradinaj, da ćemo obezbediti mir svima koji žive "sa nama, u našem zajedničkom domu".

Da bi Kosovo postalo deo NATO pakta, buduća vojska će uvek štititi život, dostjanstvo i integritet građana, napisao je Haradinaj. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je nešto ranije izjavio da se današnjim glasanjem za transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage Kosova za Srbe ništa neće promeniti na gore. Umesto toga, poručio je premijer Kosova, može da im bude samo bolje.

"Ništa se u pravima Srba na Kosovu neće promeniti na gore glasanjem o vojsci. To se neće dogoditi ni u njihovom životu niti bezbednosti. Može da bude samo na bolje", kazao je Haradinaj za prištinsku kablovsku televiziju T7.

Podvukao je da će formiranjem vojske, Kosovo biti sigurnije i da će bezbedniji biti i oni koji žive u njemu.

Prema njegovim rečima, Srbija treba da pozdravi stvaranje vojske Kosova, "vojske koja dolazi za mir i koja je u interesu svih u regionu".

Haradinaj je rekao da je Kosovo zainteresovano da u odnosima sa Srbijom od "tenzija pređe u stalni mir izmedju dva naroda".

"Njihov agresivni pristup, to što je uradila (Srbija) u prošlosti, je potvrdilo da tako nešto nije ni u čijoj koristi", kazao je Haradinaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.