Haradinaj o odluci SL: Nije dobro, bolje da razgovaramo

Izvor: B92, 27.Mar.2018, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj o odluci SL: Nije dobro, bolje da razgovaramo

Priština -- Premijer Kosova Ramuš Haradinaj održao je sastanak Saveta za bezbednost Kosova o opštoj bezbednosnoj situaciji nakon incidenata u Kosovskoj Mitrovici.

Haradinaj je nakon sastanka izjavio da se nada da će Srpska lista razmisliti o izlasku iz njegove vlade jer, kako kaže, "jednostrane mere i obustava saradnje nisu dobra stvar".

Osim toga, Haradinaj je istakao i da nema nameru da podnese ostavku.

"Nemam nameru da dam ostavku, nastavićemo ozbiljan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rad. Nismo razmišljali o izborima, došao sam s punom podrškom parlamentarnih grupa, vlada neće pasti", kazao je Haradinjaj na konferenciji za novinare posle sastanka Saveta za bezbednost Kosova.

Na pitanje o da li će se nakon najave predstavnika Srpske liste da će izaći iz vlade nastaviti rad na formiranju ZSO, Haradinaj je rekao:

"Ostajem i biću posvećen integraciji Srba. To je ishitrena i štetna najava, videli ste šta se juče desilo kada nema komunikacije. Bolje je da se svi vratimo za sto i da idemo napred. Uveren sam da ćemo naći zajednički jezik, a ne da delujemo jednostrano".

On je kazao da ta odluka Srpske liste nije dobra i da se nada da će doći do promene.

"Pre nekoliko dana sam rekao da se nisam bavio ZSO, imao sam bitnije stvari, imali smo dosta problema, i ja još nisam upućen", rekao je Haradinaj.

Govoreći o dijalogu sa Beogradom, on je kazao da je u interesu Prištine da se on nastavi, kao i da prištinski tim koji predvodi Avni Arifi ima profesionalce spremne za nastavak dijaloga.

Pročitajte još:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Haradinaj sazvao sednicu Saveta bezbednosti Kosova

Izvor: Blic, 27.Mar.2018

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj sazvao je za danas, za 13 sati, sastanak Saveta bezbednosti Kosova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.