Haradinaj: Za Srbe formiranjem vojske se ništa neće promeniti na gore, može da bude samo bolje

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Dec.2018, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Za Srbe formiranjem vojske se ništa neće promeniti na gore, može da bude samo bolje

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je izjavio večeras da se sutrašnjim glasanjem za transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage Kosova za Srbe ništa neće promeniti na gore već, kako je rekao, može da bude samo bolje.

"Ništa se u pravima Srba na Kosovu neće promeniti na gore glasanjem o vojsci. To se neće dogoditi ni u njihovom životu niti bezbednosti. Može da bude samo na bolje", kazao je Haradinaj za prištinsku kablovsku televiziju T7.

Podvukao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je da će formiranjem vojske, Kosovo biti sigurnije i da će bezbedniji biti i oni koji žive u njemu.

Prema njegovim rečima, Srbija treba da pozdravi stvaranje vojske Kosova, "vojske koja dolazi za mir i koja je u interesu svih u regionu".

Haradinaj je rekao da je Kosovo zainteresovano da u odnosima sa Srbijom od "tenzija pređe u stalni mir između dva naroda".

"Njihov agresivni pristup, to što je uradila (Srbija) u prošlosti, je potvrdilo da tako nešto nije ni u čijoj koristi", kazao je Haradinaj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj: Za Srbe formiranjem vojske se ništa neće promeniti na gore, može da bude samo bolje

Izvor: Večernje novosti, 14.Dec.2018, 00:35

"Ništa se u pravima Srba na Kosovu neće promeniti na gore glasanjem o vojsci. To se neće dogoditi ni u njihovom životu niti bezbednosti. Može da bude samo na bolje", kazao je premijer tzv. Kosova Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj je izjavio da se glasanjem...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.