Haradinaj: Vučićeve izjave pretnja suverenitetu Kosova

Izvor: RTS, 08.Feb.2019, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Vučićeve izjave pretnja suverenitetu Kosova

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio "preteće, agresivne i ratoborne izjave", kada je rekao da u Srbiji ne priznaju granice Kosova.
Ramuš Haradinaj je poručio da su izjave Aleksandra Vučića "takođe otvoreni napad na suverenitet i teritorijalni integritet Kosova" i da ugrožavaju mir, stabilnost i bezbednost na Kosovu, regionu i šire.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Dodao je da kao premijer "obećava da će preduzeti sve ustavne i pravne radnje u cilju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova u skladu sa Deklaracijom o nezavisnosti od 17. februara 2008. i Ustavom Kosova".
Predsednik Vučić izjavio je juče da, za razliku od svojih prethodnika, ne priznaje "granice nezavisne države Kosovo".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"ZAKLINJEM SE..." Haradinaj Vučićevu izjavu nazvao "otvorenim napadom na Kosovo", pa uputio poruku

Izvor: Blic, 08.Feb.2019

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je danas da su izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Vranju predstavljaju "otvoreni napad" na Kosovo, prenose prištinski mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.