Haradinaj: Vučićeva izjava da ne priznaje granice Kosova je agresivna i ratnohuškačka

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2019, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Vučićeva izjava da ne priznaje granice Kosova je agresivna i ratnohuškačka

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je danas da je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne priznaje granice nezavisnog Kosova "preteća, agresivna i ratnohuškačka".

Haradinaj je na fejsbuku ocenio da Vučićeva izjava predstavlja "otvoreni napad na suverenitet i teritorijalni integritet Kosova i granice koje su međunarodno priznate".

"Obavezujem se da ću preduzeti sve ustavne i zakonske mere u cilju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kosova u skladu sa Izjavom o nezavisnosti Kosova od 17. februara 2008. godine i Ustavom Kosova", naveo je kosovski premijer.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče u Vranju da ne priznaje granice Kosova na Jarinju i Brnjaku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.