Haradinaj: Teritoriju Albanije i Kosova niko ne može uzeti

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2019, 01:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Teritoriju Albanije i Kosova niko ne može uzeti

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ponovo se usprotivio mogućnosti razmene teritorije kao krajnjeg rešenja za Srbiju.

On se suprotstavio ideji za koju se zalaže kosovski predsednik Hašim Tači

Govoreći na ceremoniji zatvaranja manifestacije povodom 550. godišnjice rođenja Skenderbega, Haradinaj je rekao da su "Kosovo i Albanija na svojoj teritoriji, što nije slučaj ni sa jednom drugom državom".

- Kosovo ne može da bude teritorija drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << naroda, zapamtite ovo... Kosovo i Albanija imaju svoju ograničenu teritoriju, koju niko ne može uzeti. Ako postoji Božje pravo, treba da kažemo svima, našim susedima i prijateljima da u našoj zemlji nema strane teritorije - rekao je Haradinaj, preneo je prištinski portal Telegrafi.

- Želim da verujem da pripadam generaciji koja će zaustaviti ovu praksu da neko od Albanaca to prepusti nekome. Ja živim s tim uverenjem ...- kazao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.