Haradinaj Stoltenbergu: Ni sever, ni jug, samo Kosovo

Izvor: B92, 12.Feb.2019, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj Stoltenbergu: Ni sever, ni jug, samo Kosovo

Ramuš Haradinaj, premijer privremenih prištinskih institucija, reagovao je na izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga.

Stoltenberg je prethodno rekao da bez dozvole Kfora lokalne bezbednosne snage ne mogu na sever Kosova, a Haradinaj je poručio da "ne postoji sever i jug, već samo celovito Kosovo".

"Ponudili smo NATO-u novi protokol, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nema više severa i juga, već samo celovito Kosovo… Kosovo nije zainteresovano za stvaranje doktrine sa vojskom protiv svog naroda…", rekao je Haradinaj nakon sednice prištinske vlade, a preneo portal Ljajmi.

Na samitu ministara odbrane NATO danas je razgovarano i o kosovskim bezbednosnim snagama, a generalni sekretar Stoltenberg je rekao da su neki saveznici NATO-a razočarani odlukom vlade u Prištini o uvođenju taksi na robu iz Srbije I BiH.

Stoltenberg je, takođe, tražio da se poštuje Briselski sporazum i istakao da lokalne snage sigurnosti ne mogu da ulaze na sever Kosova bez dozvole komande Kfora.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Haradinaj Stoltenbergu: Ne postoji sjever i jug, samo cjelovito Kosovo

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Feb.2019

PRIŠTINA - Ramuš Haradinaj, premijer privremenih prištinskih institucija, reagovao je na izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.