Haradinaj: Od 2019. nema granice između Kosova i Albanije

Izvor: B92, 20.Sep.2018, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Od 2019. nema granice između Kosova i Albanije

Priština -- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je da od Nove godine više neće biti fizičkih prepreka na granici Kosova i Albanije, piše prištinski Zeri.

Ovaj medij navodi da je ta nada Haradinaja zasnovana na razgovorima i planovima sa premijerom Albanije, Edijem Ramom.

Zeri podseća da je Haradinaj u jednom intervjuu ranije rekao da je, kada je putovao za Tiranu, pola sata čekao da uđe u Albaniju i pola sata da uđe na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo.

Na konstataciju novinara da "u svim ostalim zemljama EU nema granica, te da su granice ostale samo ruševine prošlosti" i pitanje šta će Priština uraditi da ih ukloni, Haradinaj je rekao da je sa premijerom ramom i ostalim kolegama razgovarao o tome da se negde na prelasku iz jedne godine u drugu, ta granica otvori.

Na insistiranje novinara da kaže da li će to biti u novogodišnjoj noći, Haradinaj je rekao da se nada.

"Nadam se da hoćemo. Konačno. Biće kamera. Biće praćenja, ali neće biti fizičke prepreke, neće biti fizičkog prisustva kontrole", rekao je Haradinan, preneo je portal Zeri.info.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Haradinaj: Otvorićemo granicu s Albanijom za Novu godinu

Izvor: Press, 20.Sep.2018

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je da od Nove godine više neće biti fizičkih prepreka na granici Kosova i Albanije, piše prištinski Zeri. . Foto:blic. Ovaj medij navodi da je ta nada Haradinaja zasnovana na...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.