Haradinaj: Merkelova snažno podržala Kosovo u Interpolu

Izvor: Mondo, 09.Nov.2018, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Merkelova snažno podržala Kosovo u Interpolu

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj saopštio je danas da je od nemačke kancelarke Angele Merkel dobio podršku za članstvo Kosova u Interpolu.

Foto: YouTube/printscreen/Top Channel Albania Haradinaj

  Haradinaj je na svom Facebook profilu naveo da je u pismu Merkelove koje je mu je uručio ambasador Nemačke u Prištini Kristijan Held nemačka kacelarka ponudila "podršku Kosovu za članstvo u međunarodnim organizacijama, počev od Interpola, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Kosovo očekuje da bude primljeno u Interpol na Generalnoj skupštini 20. novembra".

"Snažna podrška prijateljske Nemačke članstvu Kosova u Interpolu dolazi u ključnom trenutku za međunarodnu konsolidaciju zemlje", naveo je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, Merkelova je istakla da će članstvo u Interpolu "ojačati integraciju Republike Kosova u međunarodnu zajednicu i pobojšati saradnju u oblasti bezbednosti i međunarodnih istraga u oblasti kriminala".

Kurc i Haradinaj slavili u Prištini!?

Haradinaj je istovremeno zahvalio Merkelovoj na, kako je naveo, stalnoj podršci Nemačke.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Haradinaj: Prijateljska Nemačka nas podržava

Izvor: Vesti-online.com, 09.Nov.2018

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj saopštio je danas da je od nemačke kancelarke Angele Merkel dobio podršku za članstvo Kosova u Interpolu...Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu naveo da je u pismu Merkelove koje je mu je uručio ambasador Nemačke u Prištini Kristijan Held nemačka kacelarka ponudila...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.