Izvor: RTS, 19.Jan.2021, 16:24

Haradinaj: Ako Beograd prizna Kosovo neće biti referenduma

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da predsednik Srbije i drugi mogu da "izbegnu referendum o ujedinjenju Kosova sa Albanijom" ako Beograd prizna nezavisnost Prištine.
"Ako vi i drugi želite da izbegnete referendum o ujedinjenju Kosova sa Albanijom 2025 godine, postoji jedan vrlo jednostavan način: Srbija priznaje Kosovo kao nezavisnu državu", napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk profilu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Reagovao je na izjavu Aleksandra Vučića da je Haradinaj opasan čovek i da bi "velika Albanija" bila pretnja za Srbiju ali i ceo region.
"Sve dok izgledam opasno Aleksandru Vučiću i Srbiji, na pravom smo putu", napisao je Haradinaj i naveo da je da njegova izjava i najava ujedinjenja sa Albanijom dolaze "kao rezultat briselskog nemara u vezi sa Kosovom".
"Kosovo i njegovi građani su 'najprozapadniji' i kao takvi ne zaslužuju da budu prezreni, ignorisani i uslovljeni do beskonačnosti", zaključio je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj: Nećete nas zaustaviti

Izvor: B92, 19.Jan.2021

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj reagovao je na današnju izjavu predsednika Aleksandra Vučića da je Haradinaj opasan čovek...On je napisao da sve dok on deluje opasno za Srbiju i njenog predsednika, "Kosovo je na dobrom putu"...Vučić je danas ranije komentarišući izjave Haradinaja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.