Haos u K. Mitrovici - priveden Marko Đurić VIDEO

Izvor: B92, 26.Mar.2018, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u K. Mitrovici - priveden Marko Đurić VIDEO

Interventna jedinica kosovske policije privela je u Kosovskoj Mitrovici direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i potom ga odvela u Prištinu, pa na Merdare.

Pripadnici kosovske policije naoružani dugim cevima bacili su šok bombe ispred Mitrovačkog dvora u pokušaju da rasteraju Srbe koji im nisu dozvolili da uđu u prostoriju u kojoj je bio zakazan okrugli sto u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.

Policija je potom upala u Mitrovački dvor i tamo uhapsila Marka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đurića i jednog njegovog pomoćnika. Na snimku iz Mitrovice potom se vidi kako specijalci jednu osobu izvode i ubacuju u vozilo.

Mediji javljaju i da je više Srbima tom prilikom povređeno, dok RTS ističe da je povređen jedan njihov snimatelj.

Kako javlja reporter agencije Beta, prilikom upada policije u prostorije Mitrovačkog dvora, čuli su se pucnji, lomljava stakla i uzvici na albanskom jeziku. Suzavac je bačen i u salu Mitrovačkog dvora gde su bili okupljeni politički predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji.

Srbi na Kosovu i Metohiji su se potom okupili u Mitrovici, sirene su se više puta čule u tom gradu, kao i u Zvečanu, dok je kamionima blokiran put između Mitrovice i Zvečana.

Đurić je nakon toga nešto pre 19 časova stigao u Prištinu gde je odveden u policijsku stanicu "Centar", pa kod sudije za prekršaje, a nakon toga je preko prelaza Merdare prebačen u centralnu Srbiju.

Policija je Đurića u Prištini izvela iz blindiranih vozila nešto dalje od policijske stanice, nakon čega ga je pred kamerama sprovela, dok su mu građani zviždali.

Iz Evropske unije su pozvali vlasti Srbije i Kosova da pokažu "neophodnu uzdržanost i zrelost da situacija na Kosovu ne bi dalje eskalirala", dok je kosovski predsednik Hašim Tači naveo da je sve "urađeno po zakonu".

Selaković i Đurić stigli su oko 17 časova na sever Kosovske Mitrovice na okrugli sto u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu. Napeto je bilo čitavog dana, a šta se sve dešavalo možete pročitati - OVDE.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je za 19.30 hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Iz Prištine je u petak saopšteno da je Đuriću zabranjen ulazak na Kosovo, a da je "ostalim članovima delegacije ulazak dozvoljen".

Ipak, Đurić je za Tanjug rekao da će u ponedeljak biti u Mitrovici: "Albanci ne mogu da me spreče da se obratim svom narodu".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haos u Mitrovici - priveden Marko Đurić, čule se sirene

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2018

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić sproveden je večeras na administrativni prelaz Merdare, gde ga je preuzela srpska policija. Đurića su kosovske vlasti, posle saslušanja kod sudije za prekršaje, odlučile da deportuju i on je ka graničnom prelazu krenuo u pratnji velike kolone vozila kosovske...

Nastavak na Vesti-online.com...

Najnoviji snimak hapšenja! Đurić pokazao "lajk" iz blindiranog vozila! (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 26.Mar.2018

Interventna jedinica kosovske policije privela je u Kosovskoj Mitrovici direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i potom ga odvela u Prištinu. U međuvremenu, Đurića je preuzela srpska policija i on je na putu a Beograd...Kada su ga pripadnici kosovkse policije stavili u blindirano, oklopno bozilo,...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.