HARADINAJ PRETI SRBIJI AMERIKOM Srbija nema hrabrosti da pokrene vojsku a, ako se to i dogodi, nas ima ko da BRANI

Izvor: Press, 07.Dec.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HARADINAJ PRETI SRBIJI AMERIKOM Srbija nema hrabrosti da pokrene vojsku a, ako se to i dogodi, nas ima ko da BRANI

Srbija se ne bi usudila da pošalje svoje snage na Kosovo a, ako bi se to dogodilo, tu teritoriju bi branila Amerika, kaže premijer privremenih prištinskih vlasti Ramuš Haradinaj.
Foto:Blic
- Srbija se ne usuđuje da pošalje svoju vojsku na Kosovo. Dovoljan bi bio samo jedan američki vojnik. SAD će nas u takvim situacijama podržati >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << - kazao je Haradinaj u intervjuu za prištinski sajt "Insajderi".
On je kazao i da će se formiranje kosovske vojske dogoditi, uprkos tome što je priznao da postoje neke zemlje, članice NATO, koje se tome protive.
Haradinaj je rekao da su SAD kategorički za uspostavljanja vojske Kosova, i da je uveren da će se sa tom podrškom njeno formiranje i dogoditi.
U međuvremenu, izjava srpske premijerke Ane Brnabić da bi i Srbija mogla da pokrene svoju vojsku, za Haradinaja nisu zabrinjavajuće.

On je kazao da se Srbija na to ne bi usudila, "a čak i ako se to dogodi, Kosovo će štititi Amerikanci.

- Srbija nema hrabrosti da pokrene vojsku i pošalje je na Kosovo. Imamo ko da nas brani. Potreban je samo jedan američki vojnik. U takvoj situaciji štitili bi nas Amerikanci - rekao je on.
Haradinaj je govorio i o datumu kada će vojska biti formirana što bi, prema najavama, trebalo da bude 14. decembar.
Pacoli: U najkritičniim trenucima SAD su menjale stvari
Zamenik kosovskog premijera i kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli zahvalio je novom američkom ambasadoru u Prištini, Filipu Kosnetu, na podršci koju je, kako kaže, američki diplomata pružio transformaciji KBS u vojsku.

"U najkritičnijim trenucima, uvek je podrška SAD menjala stvari. Trajna tradicija i trajni strateški odnosi. Duboko sam zahvalan na podršci SAD i saopštenju američkog ambasadora o vojsci", napisao je Pacoli na svom Fejsbuk profilu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.