Gujon: Strip „Dobro došli na Kosovo“ se našao među najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj

Izvor: Vostok.rs, 20.Nov.2019, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gujon: Strip „Dobro došli na Kosovo“ se našao među najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj

Francuski humanitarac i osnivač Fondacije „Solidarnost za Kosovo”, Arno Gujon, saopštio je da je objavljen strip pod nazivom „Dobro došli na Kosovo“, te da se po objavljivanju našao među najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj. "Upravo je u Francuskoj objavljen strip `Dobrodošli na Kosovo` čije smo štampanje podržali. Priča prati život mladog Dimitrija koji se iz izbeglištva vraća na Kosovo neposredno pre antisrpskih pogroma 2004. godine. Ova romansirana drama je sačinjena od realnih događaja i pokazaće francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla. Posle knjiga i časopisa, dokumetaraca i predavanja, ovo je još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu. Odmah pri objavljivanju, "Dobrodošli na Kosovo" se našao među najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj! Sve čestitke ekipi koja je radila na projektu, na čelu sa Nikolom Mirkovićem", saopštio je Gujon.
          View this post on Instagram Upravo je u Francuskoj objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo" čije smo štampanje podržali. Priča prati život mladog Dimitrija koji se iz izbeglištva vraća na Kosovo neposredno pre antisrpskih pogroma 2004. godine. Ova romansirana drama je sačinjena od realnih događaja i pokazaće francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla. Posle knjiga i časopisa, dokumetaraca i predavanja, ovo je još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu. Odmah pri objavljivanju, "Dobrodošli na Kosovo" se našao među najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj! Sve čestitke ekipi koja je radila na projektu, na čelu sa Nikolom Mirkovićem. . . #arnogujon #gujon #solidaritekosovo #bienvenueaukosovo #dobrodoslinakosovo #strip #comicbook #kosovo #metohija #srbija
A post shared by Arno Gujon (@arno.gujon) on Nov 19, 2019 at 4:07am PST

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.