Grenel je novi TRAMPOV ČOVEK ZA KOSOVO, a ovo su MANJE POZNATI DETALJI o njemu! IZNENADIĆETE SE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2019, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grenel je novi TRAMPOV ČOVEK ZA KOSOVO, a ovo su MANJE POZNATI DETALJI o njemu! IZNENADIĆETE SE!

Ričard Grenel, jedan je od političara koji je obelodanio svoju homoseksualnu orijentaciju i neko ko se aktivno bavi pravima LGBT zajednice.

Grenel je svoju orijentaciju davno obelodanio, a sa svojim partnerom Metom Lešejom je u dugogodišnjoj emotivnoj vezi, pa se tako neretko pojavljuju zajedno na različitim političkim skupovima.

Poznato je da je Grenel bolovao od limfoma i kroz tu tešku bolest njegov partner je vreme bio uz njega.

Gostujući zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u jednoj emisiji, Met je govorio o tome kako su došli na ideju da naprave aplikaciju koja bi mogla da pomogne ljudima koji boluju od najtežih bolesti, ali i njihovim porodicama. Tada je rekao: "Kada vidite koliko pati neko koga toliko volite, onda nemate sumnje da ćete dati i više nego sve od sebe da mu pomognete."

Tramp je Grenelu od februara ove godine poverio ulogu vodećeg u inicijativi za globalnu dekriminalizaciju homoseksualnosti. Da je fraza "Trampov čovek od poverenja" istinita govori činjenica da uprkos kontroverzama i njegovoj gruboj prezentaciji koja ga prati u odnosu sa drugim zemljama, prvenstveno na poziciji američkog ambasadora u Nemačkoj, on je, prema pisanju američkih medija, bio prvi u trci za predsednikovog savetnika za nacionalnu sigurnost.

Da ne izneverava ulogu koju mu je Tramp poverio, pokazuje i da je Grenel jula meseca ove godine u američkoj ambasadi u Nemačkoj održao panel diskusiju sa drugim predstavnicima LGBT zajednice kako bi upravo druge zemlje ohrabrio da se bore protiv diskriminacije homosekualo orijentisanih osoba.

Grenel je bio među prvima koji je kritikovao odluku Bruneja da smrtna kazna bude kazna za sporazumne istoplone odnose u ovoj zemlji. Ipak, sa druge strane Trampova administracija se i dalje suočava sa kritikom javnosti zbog svoje anti-LGBT kampanje i uopšteno za spoljnu politiku koju država vodi.

Stotine aktivista i različitih nevladinih organizacija protestovalo je ispred Stejt departmenta da raspusti "kontroverznu" Komisiju za ljudska prava, te da izražavaju sumnju u inicijativu na čijem je čelu Grenel.

Međutim, Grenel, urpkos svemu tome nastavlja da radi na svojoj kampanji za LGBT zajednicu, te je na zgradi američke ambasade u Berlinu pored američke, raširio i zastavu duginih boja. To možda ne bi bilo čudno uopšte da američka administracija nije naredila svim ambasadam širom sveta da ne dižu LGBT zastave iznad američke.

Ipak, Grenel je u toj situaciji našao kreativno rešenje pa je zastavu duginih boja stavio na jedan manji jarbol ne na isti sa američkom zastavom.

Prema pisanju medija, Trampova odluka da Grenela kao gej osobu stavi na čelo svoje administracije, predstavlja njegov taktički potez prema osvajanju novih glasača, a budući da je Grenel od početka političke karijere izraziti republikanac, to mu daje prednost da sa druge strane širi američki uticaj u Nemačkoj.

Baš zbog toga i načina na koji deluje Grenel je potpuno "odbačen" u Nemačkoj, ili kako to njihova javnost karakteriše "politički izolovan". Nemački mediji su ga osuđivali više puta zbog njegovog mešanja u unutrašnje teme ove zemlje, a mnogi su govorili da zapravo "uloga ambasadora nije da poveže dve zemlje, već da širi uticaj svoje države u državi u koju dolazi".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.