Grenel: Pismo o namerama moguće sledeće nedelje

Izvor: B92, 27.Jan.2020, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grenel: Pismo o namerama moguće sledeće nedelje

Berlin -- Specijalni izaslanik SAD izjavio je da pismo o namerama o uspostavljanju železničke linije između Srbije i tzv. Kosova može da se očekuje već sledeće sedmice.

Specijalni izaslanik američkog predsednika Ričard Grenel je istovremeno izrazio zadovoljstvo zbog sastanka i istakao da je zahvalan dvema stranama što su došli u Berlin na razgovor.

"Napravili smo dobar napredak jutros u pravcu potpisivanja pisma o namerama o saradnji u oblasti železnica", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Grenel.

On je dodao da je diskusija bila veoma konstruktivna pa je bilo vremena da se razgovara i o drugim važnim temama, ali nije precizirao o kojim.

"Radićemo na tome da se pismo o namerama završi sledeće nedelje ili ubrzo posle toga", precizirao je Grenel i dodao da će se konsultacije sa stručnjacima na obe strane odvijati preko imejla.

Specijani izaslanik predsednika SAD rekao je da želi da zahvali prištinskim i beogradskim ekspertima na tome što su doputovali u Berlin na razgovore.

Obnova železničke pruge između Beograda i Prištine nastavak je dogovora o ponovnom uspostavljanju avio-saobraćaja između ta dva grada, nakon 21 godine, podsećaju u Ambasadi SAD u Berlinu, gde je ambasador Grenel danas rukovodio sastankom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.