Gradonačelnici: Pokret socijalista pokušava da razbije srpsko političko jedinstvo  na KiM

Izvor: Telegraf.rs, 21.Dec.2016, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnici: Pokret socijalista pokušava da razbije srpsko političko jedinstvo na KiM

Predstavnici svih deset kosovskih opština sa srpskom većinom sastali su se danas u Zvečanu kako bi zauzeli zajednički stav povodom smene ministra za administraciju i lokalnu samoupravu Ljubomira Marića i postavljenja Mirjane Jevtić na tu funkciju. U zaključcima se navodi da je ministar za administraciju Ljubomir Marić funkciju obavljao u interesu srpskog naroda na KiM i opština sa srpskom većinom.

-Ministar za administraciju i lokalnu samoupravu Ljubomir Marić obavljao je funkciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u najboljem interesu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i opština sa srpskom većinom - zaključili su danas na zajedničkom sastanku u Zvečanu kome su prisustvovali gradonačelnici Zvečana, Severne Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Gračanice, Štrpca, Raniluga, Klokota, Parteša-Pasjana i Novog Brda, a izostao je jedino gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović, umesto kojeg je tu opštinu predstavljao predsednik Skupštine Zoran Todić.

Printksin: Youtube/Slobodno Srpski

- Jasno je da smena ministra za administraciju i lokalnu samoupravu Ljubomira Marića nema nikakve veze sa rezultatima njegovog rada i rada Ministarstva kojim je upravljao, što je potvrdila i Evropska komisija u svom nedavnom Izveštaju - jedoglasno su zaključili učesnici sastanka.

- Njegova smena je plod političkog prevrata izvršenog od strane grupe srpskih poslanika u kosovskom parlamentu i realizovana je mimo većinske volje Srba na Kosovu i Metohiji, iskazane na poslednjim izborima. Šokirani smo izborom Mirjane Jevtić za ministra za administraciju i lokalnu samoupravu i njenom odlukom da prihvati to postavljenje. Smatramo da gospođa Jevtić nema nikakav legitimitet, te nećemo priznati njeno imenovanje i odbacujemo mogućnost svake saradnje i komunikacije sa njom - navedeno je u saopštenju izdatom posle sastanka.

Foto: Privatna arhiva

- Srpski poslanici u kosovskom parlamentu koji su, u dogovoru sa premijerom Isom Mustafom, realizovali ovaj napad na srpske nacionalne interese na Kosovu i Metohiji, takođe su ovim činom izgubili svaki legitimitet i mi prestajemo da ih doživljavamo kao predstavnike srpskog naroda - kažu učesnici sastanka.

- Naše opštine prekidaju svaki kontakt i saradnju i sa članovima Pokreta socijalista u institucijama na svim nivoima na KiM, jer je ta politička organizacija glavni protagonista pokušaja razbijanja srpskog političkog jedinstva na Kosovu, stoju na kraju saopštenja.

S.S. (Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradonačelnici: Marić smenjen mimo volje Srba, Pokret socijalitsa glavni krivac

Izvor: Blic, 21.Dec.2016

Smena ministra za administraciju i lokalnu samoupravu Kosova Ljubomira Marića i postavljenje Mirjane Jevtić na tu funkciju obavljena je mimo većinske volje Srba na Kosovu, ocenili su danas predstavnici 10 opština sa srpskom većinom i dodali da je Pokret socijalista glavni protagonista pokušaja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.